Ervaringsverhaal over Ivermectin bij de behandeling van COVID-19 restklachten

De impact van ‘milde Corona’
In maart 2020 maakte Mitzy, tegelijk met haar man, Corona door. Naar medische begrippen de ‘milde variant’; ze hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis maar haar klachten waren beklemmend en verontrustend en heel anders dan bij een ‘normale’ griep; maanden had ze last van vermoeidheid, benauwdheid en slecht kunnen lopen. Het lang aanhouden van de klachten en de enorme vermoeidheid maakten dat ze zichzelf niet terug herkende. Ze was altijd heel sportief geweest. Mentaal gaf dit alles haar ook een knauw. Bij lab-onderzoek werden geen anti-stoffen gevonden en de klachten werden ‘weggezet’ als psychisch omdat Mitzy in een gebied in Frankrijk woonachtig is waar Corona nog bijna niet was gesignaleerd op dat moment. Bij een telefoontje met de hulptelefoon van het Rode Kruis in Nederland, liet men haar echter weten dat haar klachten helemaal wezen op Corona. Ze liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar meer informatie.


RIVM: antistoffen kunnen bij milde vorm COVID-19 afwezig zijn
‘Soms kunnen we geen antistoffen vinden bij mensen die milde Corona hebben gehad’, aldus het RIVM op de officiële site, zie bij deze link. Hoe frustrerend…want Mitzy had invaliderende klachten. Ze ervoer wat NRC-redacteur Ellen de Bruin en haar man doormaakten na een Corona-infectie: een lijf als een wrak. Zie ook deze blog.


De werking van Ivermectin
Mitzy zocht contact met Sepsis en daarna. Daarna nam ze de optie in overweging om naar haar huisarts te gaan en te vragen om een recept voor Ivermectin, op basis van de ervaringen in een kleinschalig onderzoek dat verbluffende resultaten liet zien, zie deze eerdere blog. En met zulke belastende klachten, is elke kans op verbetering met een veilig middel, een lichtpuntje aan de horizon.
U leest hier haar verhaal.


Voor Ivermectin hebt u een doktersrecept nodig. Voor vragen over de dosering verwijst Sepsis en daarna u naar dit document. Let wel: Sepsis en daarna gaat niet over het stellen van een diagnose. Hiervoor dient u altijd naar uw huisarts te gaan. Gebruikt u het medicament Ivermectin alleen in overleg met een arts. Het kan zijn dat uw (huis)arts vragen of aarzelingen heeft. Verwijs in dat geval naar de bovengenoemde informatie in de blogs of naar de FLCCC. U kunt ook een afspraak maken via dit centrum. Ook zijn u of uw arts altijd welkom om met Sepsis en daarna contact op te nemen voor nadere toelichting.



Zie ook deze blog over Ivermectin
maart 25, 2021
master
Behandeling, Diagnose, Gevolgen, Herstel, chronische vermoeidheid, Corona, COVID-19, Ivermectin, vermoeidheid

9 ideeën over “Ervaringsverhaal over Ivermectin bij de behandeling van COVID-19 restklachten

  1. ik ben een antivaccer, maar heb nu al 4 dagen corona, in zou heel graag ivermectin gebruiken maar de arts geeft het niet.
    weet u misschien een weg

    gr.ad

    1. Dag, Ivermectin is zoals u weet een medicijn dat op recept moet worden verkregen. Daar kan, ook in Nederland niet van afgeweken worden. Dus het kan niet zonder tussenkomst van een arts. Het is huisartsen op dit moment echter helaas nog verboden om het middel voor te schrijven. Wel bent u ongetwijfeld bekend met de website zelfzorgcovid19. Excuus voor de verlate beantwoording van uw vraag. Ik hoop dat u er goed doorheen gekomen bent.

  2. Ivermectine is ook online te bestellen bij online apotheken. Is dat betrouwbaar?
    Is het hetzelfde middel als de ivermectine die bij paarden voorgeschreven wordt?

    1. Belangrijk om medicatie door een arts te laten voorschrijven. Ik raad je aan om een consult aan te vragen via het Nederlands Teleartsen Genootschap. Zie op hun website bij het kopje ‘Ziektebeelden’ en dan bij ‘TelezorgCovid19’. Je wordt vervolgens keurig geïnformeerd en gevraagd om akkoord te geven dat je de informatie over medicatie hebt gelezen, etc. Dan weet je zeker dat je een behandelplan ‘op maat’ krijgt. Ivermectin kan daar ook deel van uitmaken.

    2. Beste Nanu, nee, Ivermectine die bij paarden wordt voorgeschreven is niet hetzelfde. Net als bij andere medicatie zijn medicijnen voor dieren niet bedoeld voor mensen. Echter, er is ook gewoon Ivermectin voor mensen.
      Belangrijk om medicatie door een arts te laten voorschrijven. Ik raad je aan om een consult aan te vragen via het Nederlands Teleartsen Genootschap. Zie op hun website bij het kopje ‘Ziektebeelden’ en dan bij ‘TelezorgCovid19’. Je wordt vervolgens keurig geïnformeerd en gevraagd om akkoord te geven dat je de informatie over medicatie hebt gelezen, etc. Dan weet je zeker dat je een behandelplan ‘op maat’ krijgt. Ivermectin kan daar ook deel van uitmaken.

    1. Er zijn veel medicijnen die zowel bij dieren als bij mensen worden toegepast, natuurlijk in andere doseringen. Ivermectine werd allereerst bij mensen toegepast en tot op de dag van vandaag is Ivermectine miljoenen keren uitgeschreven o.a. voor parasitaire infecties en schurft, dus voor humaan gebruik. Het staat ook in de WHO lijst van geaccepteerde geneesmiddelen. Ik verwijs u graag naar een blog waar meer uitleg over de geschiedenis van Ivermectine te vinden is (inclusief de Nobelprijs die de ontdekkers kregen): https://www.sepsis-en-daarna.nl/long-covid-en-ivermectin-uit-de-schaduw/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *